Hyvä meille, hyvä maapallolle

Ekologiset ja eettiset materiaalit

Mainion vaatteet on suunniteltu pitkäikäisiksi. Siksi suosimme materiaaleja, jotka kestävät kulutusta. Käyttämämme puuvilla on kestävästi ja eettisesti tuotettua korkealaatuista, sertifioitua luomupuuvillaa. Suunnittelemme mallistomme niin, että elastaania tarvitaan mahdollisimman harvoissa tuotteissa, koska elastaani lyhentää vaatteen elinikää ja tekee kierrättämisestä vaikeampaa. Kaikki käyttämämme merinovilla on mulesing-vapaata. Olemme käyttäneet myös kierrätyspuuvillaa ja tavoitteenamme on etsiä jatkuvasti uusia, kestäviä materiaalivaihtoehtoja. Lue vuoden 2020 vastuullisuuskatsauksemme täältä.

Turvalliset materiaalit

Mallistojemme perusta on sertifioitu luomupuuvilla. Se on pehmeää herkkää ihoa vasten, mukava päällä ja helppo huoltaa. Se on myös turvallista. Luomupuuvilla viljellään ilman kemiallisia torjunta-aineita ja keinolannoitteita eikä värjäyksessä tai muissa valmistuksen työvaiheissa saa käyttää ihmisille tai ympäristölle haitallisia kemikaaleja. Näin takaamme, että myöskään vaatteissamme ei ole lainkaan vahingollisia kemikaaleja.

Kaikki tuplana

Käytämme vaatteissa tuplakokoja. Lapsi voi leikkiä vaatteissamme pitkään, sillä hihat ja lahkeet voi kääriä ja vyötärön kiristää sopivaksi. Suosimme malleja, jotka näyttävät hyvältä, istuivat ne sitten löysästi tai napakasti. Mainio-mekko sopii kasvavalle lapselle seikkailusta toiseen ensin mekkona, sitten tunikana ja lopulta paitana. Useimmat Mainion vaatteet sopivat yhtä hyvin tytöille ja pojille ja vaatteiden kierrättäminen sisarukselta toiselle on helppoa.

Standardit ja sertifikaatit

Haluatko tietää enemmän standardeista ja sertifikaateista? Lue lisää Global Organic Textile Standard (GOTS)ista ja SA8000-sertifikaatista.

Global Organic Textile Standard (GOTS) on maailman johtava luomutekstiilien sertifiointijärjestelmä. Sertifikaatin saadakseen tuottajan ja koko tuotantoketjun on noudatettava tarkkoja ympäristömääräyksiä ja yhteiskunnallisia vaatimuksia. Puuvilla viljellään ilman kemiallisia torjunta-aineita ja keinolannoitteita eikä geenimuunneltua puuvillaa saa käyttää. Luomuviljelty puuvilla on luonnon monimuotoisuuden kannalta kestävämpää ja se on myös puuvillankasvattajille turvallisempaa. Puuvillan värjäyksessä tai muissa tuotantovaiheissa ei saa käyttää haitallisia kemikaaleja. Työolosuhteiden täytyy olla turvalliset ja palkkojen, työaikojen ja työntekijöiden oikeuksien tulee täyttää kansainvälisen työjärjestö ILO:n sosiaalisille oloille asettamat kriteerit. 

Reilulla pohjalla

Haluamme kohdella muita ihmisiä ja planeettaamme hyvin. Uskomme, että tuotteidemme reiluus riippuu siitä, miten reilusti niiden tekijöitä kohdellaan.

Varmasti vastuullista

Yhteistyötehtaamme Intiassa ja Liettuassa on SA8000-sertifioitu. Yhteiskunnallisia olosuhteita arvioivan SA8000 -standardin on luonut Social Accountability International (SAI), ja sen tehtävä on ajaa ja suojella tehdastyöläisten ihmisoikeuksia sekä taata heille elämiseen riittävä palkka. Se keskittyy yhdeksän ydinasian tarkasteluun, joita ovat lapsityövoiman käyttö, pakkotyö, työterveydenhuolto ja työturvallisuus, yhdistymisvapaus ja vapaus neuvotella kollektiivisesti työehdoista, syrjintä, kurinpidolliset toimenpiteet, työajat, työstä saatava korvaus ja työn johtamisjärjestelyt.

Elämiseen riittävä palkka

SA8000-standardiin kuuluu oleellisesti elämiseen riittävän palkan käsite kuten Global Living Wage Coalition on sen määritellyt: työstä on maksettava korvaus, joka takaa työntekijälle ja hänen perheelleen kohtuullisen elintason. Työstä saatavalla palkalla pitää voida maksaa ruoka, puhdas juomavesi, asuminen, koulutus, terveydenhuolto, liikkuminen, vaatteet ja muut peruskulut. Yhteistyökumppaniemme tehtaiden työntekijät saavat kaikki palkkaa, joka kattaa todelliset elinkustannukset ja on usein enemmän kuin paikallinen minimipalkka. Haluamme varmistaa, että myös heidän lapsensa saavat olla lapsia.

Thai Exports

Mainio ei olisi Mainio ilman Thai Exportsia: heidän avullaan teimme luonnoksista ja ideoista oikeita vaatteita. Intian neulepääkaupunkina tunnetussa Tirupurissa sijaitsevan perheyrityksen väestä on tullut meille läheisiä niiden lähes kahdenkymmenen vuoden aikana, joina Mainion perustajat ovat heidän kanssaan työskennelleet. Sittemmin maailmamme on laajentunut, ja teemme yhteistyötä lahjakkaiden ammattilaisten kanssa myös Suomessa, Ukrainassa, Virossa ja Liettuassa.

Tuotantomme (2020):

40 % mallistosta tuotetaan Intiassa, 30 % Liettuassa, 20 % Ukrainassa ja 10 % Suomessa ja Virossa.

//

Intian kulttuuriperintö on yhtä vanha kuin kielemme, joka edelleen noudattaa samaa kielioppia kuin viitisen tuhatta vuotta sitten. Intialaisen kulttuurin keskiössä on perhe. Perhesiteet ovat tärkeysjärjestyksessä ylimpänä, koska arvostamme perhettä enemmän kuin yksilökeskeisyyttä. Verisukulaisuuden siteet ovat vahvat. Sukulaisten ja perheenjäsenten neuvot ohjaavat meitä, ja heidän läsnäolonsa tekee elämästä rikkaampaa. Olemme onnellisia, kun voimme olla yhdessä.

Jokaisen intialaisen elämän tärkein, arvostetuin ja rakastetuin ihminen on hänen äitinsä. Äitejä jumaloidaan täällä. He kestävät paljon ja elävät lapsilleen. Intiaa kuvaillaan käsitteellä Bharath Matha, mikä tarkoittaa ’äiti’. On kansoja, jotka kutsuvat maataan isäksi, mutta meidän maamme on äiti. Se ei ole henkilö vaan tunne, joka on meille kaikille yhteinen. Tehtaamme nimikin on Thai Exports, koska kielemme sana ’thai’ tarkoittaa maailman ihaninta olentoa: äitiä.

NALLASIVAM SUBBARAYAN
JOHTAJA, THAI EXPORTS

Yhteistyökumppanimme

Pidä huolta vaatteistasi

Suosikkivaatteet ovat ikuisia – tai ainakin melkein ikuisia. Noudatathan ohjeita niin saat omasi kestämään kauan.

PESE

Rapatessa roiskuu. Mainion vaatteissa voi leikkiä ja seikkailla rohkeasti missä vain, kunhan palaa kotiin pesemään ne aina silloin tällöin.

  • Pese Mainiosi vain kun se on oikeasti tarpeen.
  • Käytä ympäristöystävällistä pesuainetta ja vältä huuhteluaineita.
  • Pese vaatteet matalassa lämpötilassa. Se on ekologisempaa ja vaatteiden värit säilyvät kirkkaina pidempään.

KORJAA

Vaatteemme on tehty kestämään käyttöä. Kun elämä jättää niihin jälkensä, korjaa revenneet ja värjäytyneet vaatteet – tai muuta ne ihan uusiksi vaatteiksi.

  • Peitä tahrat kangasmerkeillä tai kirjomalla.
  • Paikkaa polvet ja muut hankalat kohdat kangasmerkeillä.
  • Kun monissa seikkailuissa ryvettyneitä paitoja ja housuja ei voi enää pelastaa, leikkaa niistä käyttökelpoisia t-paitoja ja shortseja. Anna elämisen jälkien näkyä!